Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Húsos stangli
2014.06.19

husos-stangli.jpg

Hozzávalók 1 csomag leveles tészta (friss vagy mirelit), 1 dl tejföl, kb. 20 dkg maradék pörkölt, 1 db tojás, 10 dkg reszelt sajt (a fele füstölt), só, szezámmag

Elkészítés A pörköltöt villával összetörjük, vagy botmixerrel kissé pépesítjük (ne legyen túl krémes). A leveles tésztát kitekerjük, a tejfölben elkeverjük a tojást, a hagymát, megsózzuk ízlés szerint, és összekeverjük a pörkölttel.

Ezután a masszával megkenjük a kinyújtott tésztát. Az egyik felét gazdagon megszórjuk reszelt sajttal. A másik felét ráhajtjuk, mint egy könyv borítóját, és a tésztát kissé lenyomkodjuk, majd éles késsel, vagy derelyeszaggatóval kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk.

A csíkokat egyenként megcsavargatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Ízlés szerint megszórjuk szezámmaggal és 180 fokra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt piros-ropogósra sütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.