Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
1 tekercs friss leveles tészta
40 dkg darált sertéshús
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 kk pirospaprika
2 kk őrölt köménymag
3 kk só
őrölt bors, ízlés szerint
1 db tojás
3 kk tejföl
2 kk olaj
Elkészítés A vöröshagymát meghámozzuk, felkockázzuk, az olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a darált húst, tovább pirítjuk. Fűszerezzük köménnyel, zúzott fokhagymával, sóval, borssal, pirospaprikával, lefedjük és közepes hőfokon puhára pároljuk.
Amikor kész, kicsit kihűtjük, hozzákeverjük a tejfölt, a felvert tojást és elkeverjük.
A leveles tésztával kibélelünk egy tortaformát, és 180 fokos sütőben 10 percig elősütjük. Ezután beletöltjük a hústölteléket, és a maradék tésztából csíkokat vágunk, és a tetejére fektetjük.
Betesszük a sütőbe és kb. 20-25 perc alatt ropogósra sütjük.
Melegen tálaljuk, de hidegen is jó.