Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Hortobágyi húsos palacsinta, Levitnől
2016.05.23

hortobagyi-husos-palacsinta.jpg

Hozzávalók 6 palacsintához
2 tojás
4 ek liszt
fél bögre tej
1 ek olaj
1 kk só
és szódavíz

A töltelékhez
1 fej vöröshagyma
fél paprika
fél paradicsom
1 kk pirospaprika
petrezselyem
só, fekete bors
3 ek. tejszín
2 ek tejföl
maradék ledarált vagy felaprított csirkepörkölt

Elkészítés

A szokásosnál tömörebb, sűrűbb palacsintatésztát kevertem, így a kéttojásos mennyiségből hat, közepesen vastag palacsinta lett.

Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pároltam, majd hozzáadtam a szintén felkockázott paprikát, paradicsomot, végül megfűszereztem az egészet és 8-10 percet kis lángon főztem. Belekevertem a tejszínt és a tejfölt, ezzel már csak összeforraltam, nem főztem tovább. A kétharmadát botmixerrel krémes állagúvá kevertem, a maradékhoz pedig hozzáadtam a pörkölthúst.

A húsos masszát a palacsintákba töltöttem, szögletesre hajtottam, és egymás mellé, tűzálló tálba fektettem őket. Ráöntöttem a krémes szószt, és forró sütőben összemelegítettem.

Tálalásnál egy-egy kanálnyi tejföl került még a palacsintákra.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.