Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 6 palacsintához
2 tojás
4 ek liszt
fél bögre tej
1 ek olaj
1 kk só
és szódavíz
A töltelékhez
1 fej vöröshagyma
fél paprika
fél paradicsom
1 kk pirospaprika
petrezselyem
só, fekete bors
3 ek. tejszín
2 ek tejföl
maradék ledarált vagy felaprított csirkepörkölt
Elkészítés
A szokásosnál tömörebb, sűrűbb palacsintatésztát kevertem, így a kéttojásos mennyiségből hat, közepesen vastag palacsinta lett.
Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pároltam, majd hozzáadtam a szintén felkockázott paprikát, paradicsomot, végül megfűszereztem az egészet és 8-10 percet kis lángon főztem. Belekevertem a tejszínt és a tejfölt, ezzel már csak összeforraltam, nem főztem tovább. A kétharmadát botmixerrel krémes állagúvá kevertem, a maradékhoz pedig hozzáadtam a pörkölthúst.
A húsos masszát a palacsintákba töltöttem, szögletesre hajtottam, és egymás mellé, tűzálló tálba fektettem őket. Ráöntöttem a krémes szószt, és forró sütőben összemelegítettem.
Tálalásnál egy-egy kanálnyi tejföl került még a palacsintákra.