Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Holland poffertjes, Levintől
2016.07.05

poffertjes.jpg

Hozzávalók egy pillanat alatt elfogyó adaghoz

100 g liszt
50 g cukor
1 tojás
1,5 dl tej
fél csomag szárított élesztő
csipet só
vaj a sütéshez (én kókuszzsírt használtam, mert csak az volt itthon)

Elkészítés

Összekeverjük előbb a száraz alapanyagokat, majd a tojással és a tejjel sima masszává dolgozzuk. Meleg helyen másfél óráig pihentetjük.

A poffertjes serpenyőt felforrósítjuk (ha nincs, süthetjük sima palacsintasütőben is, csak úgy tovább tart), a mélyedéseket kivajazzuk, és közepes lángon kisütjük a kis palacsintákat.

Az eredeti holland tálalás vajjal és porcukorral történik, mi áfonyalekvárral és vaníliafagylalttal ettük.

Levin mondja Imádom ezt a holland minipalacsintát. Már egy ideje keresek hozzá való speciális serpenyőt, most Svédországban véletlenül a kezembe került egy. Így az első adandó alkalommal ki kellett próbálnom. Sajnos, a súlylimit miatt nem fér be a kézipoggyászomba, mert vasból van és dögnehéz, különben jött volna haza, velem!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.