Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók egy pillanat alatt elfogyó adaghoz
100 g liszt
50 g cukor
1 tojás
1,5 dl tej
fél csomag szárított élesztő
csipet só
vaj a sütéshez (én kókuszzsírt használtam, mert csak az volt itthon)
Elkészítés
Összekeverjük előbb a száraz alapanyagokat, majd a tojással és a tejjel sima masszává dolgozzuk. Meleg helyen másfél óráig pihentetjük.
A poffertjes serpenyőt felforrósítjuk (ha nincs, süthetjük sima palacsintasütőben is, csak úgy tovább tart), a mélyedéseket kivajazzuk, és közepes lángon kisütjük a kis palacsintákat.
Az eredeti holland tálalás vajjal és porcukorral történik, mi áfonyalekvárral és vaníliafagylalttal ettük.
Levin mondja Imádom ezt a holland minipalacsintát. Már egy ideje keresek hozzá való speciális serpenyőt, most Svédországban véletlenül a kezembe került egy. Így az első adandó alkalommal ki kellett próbálnom. Sajnos, a súlylimit miatt nem fér be a kézipoggyászomba, mert vasból van és dögnehéz, különben jött volna haza, velem!