Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Holland kenyér
2013.10.03

holland-kenyer.jpg

Hozzávalók 25 dkg liszt, 25 dkg porcukor, 25 dkg puha vaj, 6 egész tojás, 10 dkg mazsola, 10 dkg vegyes gyümölcs felkockázva, 10 dkg durvára vágott vagy darált dió, 1 citrom reszelt héja A mázhoz 15 dkg étcsokoládé, 4-5 dkg vaj

Elkészítés Előmelegítjük a sütőt. A vajat habosra keverjük a cukorral egy nagy tálban. Tovább keverjük, egyenként hozzáadva az egész tojásokat. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a dióval és a citromhéjjal, hozzákeverjük a gyümölcsdarabkákat is. Végül a lisztes keveréket hozzákeverjük a tojásoshoz, és a masszát sütőpapírral bélelt őzgerincformába vagy hasonló sütőformába simítjuk. Közepes hőfokon tűpróbáig sütjük.

Amikor kihűlt, lehúzzuk róla a sütőpapírt és bevonjuk csokoládéval. Ehhez egy nagyobb lábasban vizet forralunk, amire ráhelyezünk egy másik, kisebb lábast. Ebben megolvasztjuk és összekeverjük a darabokra tört csokoládét és a vajat. A mázat folyékony állapotban, egyenletesen rásimítjuk a tésztára. Amíg a csokoládé meg nem szilárdul, a süteményt hűtőbe tehetjük.

Tipp Nagyon sokáig elálló sütemény; tea vagy kávé mellé kiváló. A mazsola kihagyható belőle, de akkor helyettesítsük ugyanannyi gyümölccsel. Dió helyett más olajos magvat is használhatunk. A képen látható változat mag nélküli szőlővel és földimogyoróval készült.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.