Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 28-30 darabhoz A piskótához 4 tojás, 10 ek víz, 5 ek kristálycukor, 5 ek liszt, 2 ek natúr kakaópor, 2 púpozott ek porcukor A krémhez 4 dl tej, 10 dkg rétesliszt, 2 cs vaníliás cukor, 15 dkg margarin, 12,5 dkg porcukor Az oldalához kb. 10 dkg kókuszreszelék
Elkészítés A tojások sárgáját és a 10 ek vizet robotgéppel egy-két perc alatt habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot és tovább habosítjuk. Az így kapott egységes, tejföl sűrűségű habhoz hozzászitáljuk a kakaót és a lisztet, összedolgozzuk. A tojások fehérjét habbá verjük, a vége felé kanalanként a porcukrot is hozzáadjuk és a kemény habot óvatosan a lisztes masszához keverjük.
Egy nagyméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral és a tésztát egyenletesen belesimítjuk. Hideg sütőbe tesszük és 170 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük. Amikor kihűlt, közepes méretű pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk belőle.
A krém elkészítéséhez 1 dl hideg tejben elkeverjük a lisztet, ízesítjük a vaníliás cukorral. A maradék 3 dl tejet felforraljuk, hozzákeverjük a lisztes tejet és lassú tűzön sűrűre főzzük, kihűtjük. Eközben a puha margarint habosra keverjük a porcukorral és összedolgozzuk a már kihűlt krémmel.
Összeállítás A piskótakorongokat lapjában kettévágjuk, krémmel megkenjük és ismét összeillesztjük, az oldalukat is megkenjük, kókuszreszelékbe forgatjuk és tálcára tesszük.
Tipp Fogyasztás előtt egy-két órára tegyük hűtőbe.