Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Házi puffancs
2014.04.24

hazi-puffancs1-copy.jpg

Hozzávalók 12-16 darabhoz 2,5-3 csésze liszt, 2 evőkanál cukor, fél csomag szárított élesztő, 1 teáskanál só, 1 csésze (1 doboz) tejföl, 1/4 csésze víz, 2 evőkanál lágy vaj, a kenéshez 1 tojás, a tetejére szezámmag vagy egész mák (kihagyható)

hazi-puffancs-2-copy.jpgElkészítés A lisztet egy tálban keverjük össze a porélesztővel (nem kell felfuttatni), a sóval, a cukorral. Adjuk hozzá a vajat és a tejfölt, dolgozzuk össze, és tegyünk bele még annyi langyos vizet (max. 1/4 csésze), hogy rugalmas, nem ragacsos tésztát kapjunk. Ezt kb. 30 perc alatt, meleg helyen kelesszük a duplájára.

A megkelt tésztát tetszés szerint 12 vagy 16 egyenlő részre vágjuk, gombócokká formáljuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. A tojást felverjük és megkenjük vele a sütemények tetejét. Szórhatunk rájuk szezámmagot, egész mákot stb. is. Amíg előmelegítjük a sütőt, addig a tésztát ismét hagyjuk kelni.

Végül kb. 15 perc alatt szép pirosra sütjük.

Tipp Vajjal, lekvárral, mézzel vagy akár sajttal, hússal is kiváló reggelire vagy uzsonnára.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.