Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Házi kalács
2017.04.16

hazi-kalacs.jpg

Hozzávalók

50 dkg liszt

3,5 dl langyos tej

2 dkg élesztő

2 + 1 tojás

5 dkg porcukor

5 dkg lágy vaj (vagy zsír)

csipetnyi só

Elkészítés

Az élesztőt kevés langyos tej és cukor hozzáadásával felfuttatjuk. A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a többi cukrot, az élesztőt, hozzáadunk 2 tojást, és összedolgozzuk annyi langyos tejjel, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Végül belegyúrjuk a vajat (zsírt) is.

A tésztából cipót formázunk, liszttel megszórjuk, meleg helyen, tiszta konyharuhával letakarva kb. 30 percig kelesztjük.

Utána előmelegítjük a sütőt. A tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, 4 egyforma cipócskát formázunk belőle. Ezeket rúddá sodorjuk, majd ügyesen összefonjuk. A végét összecsípjük és a kalácsforma alá fordítjuk. 

Zsírozott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a maradék tojást összehabarjuk és a kalács tetejét megkenjük. Közepes hőfokon készre sütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.