Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
60 dkg liszt
csipetnyi só
1 cs vaníliás cukor
4 ek cukor
3 dkg élesztő
2 tojássárgája
néhány ek tej
2 ek olaj
A töltelékhez
5 ek natúr kakaópor
5 dkg cukor
5 dkg olvasztott vaj (margarin)
A sütéshez
1 dl tej
1 cs vaníliás cukor
Elkészítés
Az élesztőt kevés cukorral, langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a sóval, a többi cukorral, a tojások sárgájával, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt.
Annyi langyos tejet teszünk még bele, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Belegyúrjuk az olajat is, majd lisztezett deszkán, lisztet szórva rá, tiszta konyharuhával letakarjuk és a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, ujjnyi vastagra nyújtjuk, hosszúkás téglalap alakúra formázva. Ecset vagy kenőtoll segítségével megkenjük a megolvasztott vaj felével, egyenletesen meghintjük a porcukros kakaóval.
Feltekerjük, egyforma szeletekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük, a vaj maradékával megkenjük. A sütőt nem kell előmelegíteni. 10 percig teljes hőfokon, majd közepes hőfokon sütjük.
Közben egy kb. 1 dl tejet felmelegítünk 1 cs vaníliás cukor hozzáadásával, és amikor a csigák már majdnem elkészültek, picit meglocsolgatjuk vele őket. Nem kell, hogy tocsogjon! Végül készre sütjük.
Tálaláskor porcukorral meghinthetjük.