Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
1 db filézett csirkemell
1 db ananászkonzerv, darabolt
1 db piros kaliforniai paprika
kevés olaj a sütéshez
aprított petrezselyemzöld a tálaláshoz
A pácléhez:
az ananászkonzerv leve
1 kk gyömbér reszelve
2 kk csiliszósz
4 gerezd zúzott fokhagyma
2 ek barna cukor
2 ek szójaszósz
2 ek ketchup
1 ek balzsamecet
só, bors
Elkészítés A csirkemellet felkockázzuk és az alapanyagokból összekevert páclében néhány órán át hűtőben pácoljuk, legjobb, ha egy éjszakán át hagyjuk pácolódni.
A kaliforniai paprikát felkockázzuk, egy serpenyőben kevés olajon hirtelen megpirítjuk. Hozzáadjuk a pácléből leszűrt csirkemellet és magas hőfokon hirtelen átpirítjuk. Hozzáadjuk az ananászkockákat, összepirítjuk, majd hozzáöntjük a visszamaradt páclevet is és kb. 15-20 perc alatt összefőzzük. A végén ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Párolt rizzsel körítve, aprított petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk, forrón fogyasztjuk.