Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre
25-30 dkg farfalle (vagy bármely más) tészta
10 dkg edami sajt
15 dkg mozzarella sajt
5 dkg parmezán sajt
6 szelet füstölt bacon
1 dl főzőtejszín
1 dl tej
só
vaj
Elkészítés A sajtokat lereszeljük, félretesszük. A baconszeleteket vékony csíkokra vágjuk, egy serpenyőben a zsírját kiolvasztjuk, elkülönítve szintén félretesszük. A főzőtejszínt fellazítjuk a tejjel.
A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük. Egy sütőtálat kivajazunk, az edénybe terítjük a tészta felét, rászórjuk az edami és a parmezán sajtot, a sült szalonnapörcöket, és rálocsoljuk a tejes főzőtejszín felét. Erre kerül a tészta másik fele, a mozzarella sajt, és a tejszín másik fele. (Esetleg egy keveset rákanalazhatunk a félretett zsiradékból is, de ez elhagyható.)
A rakott tésztát lefedés nélkül 20 percre 200 fokos sütőbe tesszük, és pirulásig sütjük (kb. 20 perc).