Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Háromsajtos sült tészta, Dobitól
2017.04.02

sajtos-teszta.jpg

Hozzávalók 2 főre

25-30 dkg farfalle (vagy bármely más) tészta

10 dkg edami sajt
15 dkg mozzarella sajt
5 dkg parmezán sajt
6 szelet füstölt bacon
1 dl főzőtejszín
1 dl tej

vaj

Elkészítés A sajtokat lereszeljük, félretesszük. A baconszeleteket vékony csíkokra vágjuk, egy serpenyőben a zsírját kiolvasztjuk, elkülönítve szintén félretesszük. A főzőtejszínt fellazítjuk a tejjel.
A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük. Egy sütőtálat kivajazunk, az edénybe terítjük a tészta felét, rászórjuk az edami és a parmezán sajtot, a sült szalonnapörcöket, és rálocsoljuk a tejes főzőtejszín felét. Erre kerül a tészta másik fele, a mozzarella sajt, és a tejszín másik fele. (Esetleg egy keveset rákanalazhatunk a félretett zsiradékból is, de ez elhagyható.)

A rakott tésztát lefedés nélkül 20 percre 200 fokos sütőbe tesszük, és pirulásig sütjük (kb. 20 perc).

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.