Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Hajtogatott szűzérme zöldségkörettel, Dobitól
2016.04.28

hajtogatott-szuzerme-zoldsegekkel.jpg

Hozzávalók 2 főre

60 dkg szűzérme
20 dkg mozarella
1 cukkini
flekkenfűszer
só (szükség esetén)
bors
medvehagyma
bazsalikom
olaj

A zöldségkörítéshez
10 közepes fej gomba
1/2 kaliforniai paprika
2 szál újhagyma

bors
kakukkfű
borsikafű
vaj

Elkészítés

A szűzérméből kb. 1,5-2 cm széles (4-5 dkg-os) szeleteket vágunk, fólia alatt kiverjük, vigyázva, hogy a szeletek ne szakadjanak át. Flekkenfűszerrel, medvehagymával, bazsalikommal és borssal megszórjuk, fél órán át állni hagyjuk.

A cukkiniből és a sajtból annyi karikát vágunk, ahány szelet húsunk van. A hússzeleteket egyenként megtöltjük: egy-egy szelet felére egy-egy karika sajtot és cukkinit teszünk, majd a szelet másik felét ráhajtjuk, és hústűvel megtűzzük.

A töltött szeleteket forró olajon hirtelen megkapatjuk, majd lefedve 180 fokos sütőbe toljuk, rövid ideig pároljuk, majd lefedés nélkül kissé megpirítjuk.

A zöldségkörethez a megtisztított gombákat, a paprikát és a cukkinit felszeleteljük. Az újhagymát a vajon üvegesre pároljuk, rádobjuk a paprikát, majd a gombát és a cukkinit, rászórjuk a sót és a fűszereket, majd addig kavargatjuk, amíg enyhén megpuhul.

Időzítsük a főzést úgy, hogy a hús és a zöldségköret egyszerre készüljön el.

Tipp Vigyázzunk, ne főzzük túl a zöldségeket! Kínálhatunk hozzá krumplipürét is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.