Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre
60 dkg szűzérme
20 dkg mozarella
1 cukkini
flekkenfűszer
só (szükség esetén)
bors
medvehagyma
bazsalikom
olaj
A zöldségkörítéshez
10 közepes fej gomba
1/2 kaliforniai paprika
2 szál újhagyma
só
bors
kakukkfű
borsikafű
vaj
Elkészítés
A szűzérméből kb. 1,5-2 cm széles (4-5 dkg-os) szeleteket vágunk, fólia alatt kiverjük, vigyázva, hogy a szeletek ne szakadjanak át. Flekkenfűszerrel, medvehagymával, bazsalikommal és borssal megszórjuk, fél órán át állni hagyjuk.
A cukkiniből és a sajtból annyi karikát vágunk, ahány szelet húsunk van. A hússzeleteket egyenként megtöltjük: egy-egy szelet felére egy-egy karika sajtot és cukkinit teszünk, majd a szelet másik felét ráhajtjuk, és hústűvel megtűzzük.
A töltött szeleteket forró olajon hirtelen megkapatjuk, majd lefedve 180 fokos sütőbe toljuk, rövid ideig pároljuk, majd lefedés nélkül kissé megpirítjuk.
A zöldségkörethez a megtisztított gombákat, a paprikát és a cukkinit felszeleteljük. Az újhagymát a vajon üvegesre pároljuk, rádobjuk a paprikát, majd a gombát és a cukkinit, rászórjuk a sót és a fűszereket, majd addig kavargatjuk, amíg enyhén megpuhul.
Időzítsük a főzést úgy, hogy a hús és a zöldségköret egyszerre készüljön el.
Tipp Vigyázzunk, ne főzzük túl a zöldségeket! Kínálhatunk hozzá krumplipürét is.