Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók kb. 16 darabhoz 20 dkg hajdina, 1 fej vöröshagyma, 2 ek olaj, só, bors, 1 kk őrölt köménymag, 2 gerezd fokhagyma, 8-10 ek apró zabpehely, 2 db tojás, 1/2 cs sütőpor, 1 csokor friss petrezselyemzöld, kevés olaj a sütéshez
Elkészítés A hajdinát szűrőben, folyó víz alatt alaposan átmossuk. A hagymát felkockázzuk és egy lefedhető lábosban, kevés olajon megpirítjuk. Hozzákeverjük a hajdinát, sózzuk, borsozzuk, és a párolt rizs készítéséhez hasonlóan, kétszeres mennyiségű vízzel felengedjük, lefedve kb. 25 perc alatt megpároljuk, kihűtjük.
Ezután összedolgozzuk a többi alapanyaggal: zúzott fokhagymával, őrölt köménymaggal, sütőporral, zabpehellyel, aprított petrezselyemzölddel, a villával felvert tojásokkal, és fasírthoz hasonló állagú masszává dolgozzuk össze.
Fél óráig állni hagyjuk, majd nedves kézzel pogácsákat formálunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, a tetejükre kevés olajat csepegtetünk és 180-200 fokra előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt pirosra sütjük. (Félidőben érdemes óvatosan megfordítani a pogácsákat, hogy egyformán süljön mindkét oldaluk.)
Tipp A massza sűrűségét kevés víz hozzáadásával változtathatjuk, vagy sűríthetjük további zabpehely bekeverésével.