Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
A tésztához
6 tojás
6 ek cukor
3 ek darált dió
1 ek liszt
3 ek finomra darált zsemlemorzsa
2 mk natúr kakaópor
A krémhez
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
pár csepp víz
15 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük.
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. A tojások fehérjét 3 ek cukorral kemény habbá verjük.
Egy másik tálban összekeverjük a diót, a lisztet, a zsemlemorzsát és a kakaóport.
Ezután a cukros tojássárgájába beleforgatjuk a habot, majd a száraz keveréket.
Közepes hőfokon kezdjük sütni sütőpapírral bélelt, kerek, kapcsos tortaformában, majd csökkentjük a hőmérsékletet és így sütjük készre.
A lehűlt tésztát fóliával letakarva másnapig állni hagyjuk.
A krémhez a vajat a porcukorral és pár csepp vízzel habosra keverjük. A csokoládét kisebb lábasba tördeljük, és ezt egy nagyobb lábasra tesszük, amelyben vizet forraltunk. Az olvasztott csokoládét, amikor még folyós, de már nem tűzforró, hozzákeverjük a cukros vajhoz.
A tésztát 3 lapra vágjuk és megtöltjük a csokoládékrémmel. A tortát is ugyanezzel vonjuk be, vagy újabb adag olvasztott csokoládéval is leönthetjük. Csokoládékrémmel, gyümölccsel vagy ízlés szerint másként is díszíthetjük.
Fogyasztás előtt néhány órán át hűtjük.