Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Hagyományos csokoládétorta
2017.01.25

csokoladetorta2.jpg

Hozzávalók

A tésztához

6 tojás

6 ek cukor

3 ek darált dió

1 ek liszt

3 ek finomra darált zsemlemorzsa

2 mk natúr kakaópor

A krémhez

20 dkg vaj

20 dkg porcukor

pár csepp víz

15 dkg étcsokoládé

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük.

A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. A tojások fehérjét 3 ek cukorral kemény habbá verjük.

Egy másik tálban összekeverjük a diót, a lisztet, a zsemlemorzsát és a kakaóport.

Ezután a cukros tojássárgájába beleforgatjuk a habot, majd a száraz keveréket.

Közepes hőfokon kezdjük sütni sütőpapírral bélelt, kerek, kapcsos tortaformában, majd csökkentjük a hőmérsékletet és így sütjük készre.

A lehűlt tésztát fóliával letakarva másnapig állni hagyjuk.

A krémhez a vajat a porcukorral és pár csepp vízzel habosra keverjük. A csokoládét kisebb lábasba tördeljük, és ezt egy nagyobb lábasra tesszük, amelyben vizet forraltunk. Az olvasztott csokoládét, amikor még folyós, de már nem tűzforró, hozzákeverjük a cukros vajhoz.

A tésztát 3 lapra vágjuk és megtöltjük a csokoládékrémmel. A tortát is ugyanezzel vonjuk be, vagy újabb adag olvasztott csokoládéval is leönthetjük. Csokoládékrémmel, gyümölccsel vagy ízlés szerint másként is díszíthetjük.

Fogyasztás előtt néhány órán át hűtjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.