Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
1 nagy fej vöröshagyma
2 dkg vaj
2 ek olaj
2 ek liszt
4 dl húsleves, vagy zöldségleves, kockából
só, bors
1 gerezd zúzott fokhagyma
zöldpetrezselyem
Elkészítés A vöröshagymát meghámozzuk, felkockázzuk, és az olajjal együtt felolvasztott vajon egy lábosban üvegesre pároljuk. Rászórjuk a lisztet, kevergetve zsemleszínűre pirítjuk, majd felengedjük a húslevessel, habverővel folyamatosan keverjük, hogy ne legyen csomós. Sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük, összeforraljuk. Ha túl sűrű, felengedjük még levessel, ha túl sűrűnek találjuk, elforraljuk a felesleget.
Tálalás előtt aprított petrezselyemzölddel ízesítjük.
Tipp Sültekhez, vagy párolt zöldségekhez kínáljuk.