Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Hagymaszósz
2017.03.19

hagymaszosz2.jpg

Hozzávalók

1 nagy fej vöröshagyma

2 dkg vaj

2 ek olaj

2 ek liszt

4 dl húsleves, vagy zöldségleves, kockából

só, bors

1 gerezd zúzott fokhagyma

zöldpetrezselyem

Elkészítés A vöröshagymát meghámozzuk, felkockázzuk, és az olajjal együtt felolvasztott vajon egy lábosban üvegesre pároljuk. Rászórjuk a lisztet, kevergetve zsemleszínűre pirítjuk, majd felengedjük a húslevessel, habverővel folyamatosan keverjük, hogy ne legyen csomós. Sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük, összeforraljuk. Ha túl sűrű, felengedjük még levessel, ha túl sűrűnek találjuk, elforraljuk a felesleget.

Tálalás előtt aprított petrezselyemzölddel ízesítjük.

Tipp Sültekhez, vagy párolt zöldségekhez kínáljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.