Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Hagymás sárgarépa saláta
2012.03.18

sargarepa-salata.jpgHozzávalók 4 főre 4 nagyobb sárgarépa, 2 fej lilahagyma, 1-2 citrom, 2-3 ek cukor, 2-3 ek olivaolaj, só

Elkészítés A megtisztított répát nagylyukú reszelőn lereszeljük, hozzákeverjük a vékonyra szeletelt hagymát és zárható üvegbe tesszük. Hagyományos salátalevet készítünk kb. 3-4 dl víz, valamint a citromlé, a cukor és a só felhasználásával, amibe belekeverjük az olajat is, ezt ráöntjük a hagymás répára, majd kissé összerázzuk az egészet. Az üveget lezárjuk és a salátát hűtőben néhány órán át érleljük. Leve nélkül, leszűrve kínáljuk (így könnyebb elfogyasztani).

Tipp Reszelhetünk bele egy almát is. Sültekhez köretként is remek.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.