Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre
3 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
8 dl víz
1 hús- vagy zöldségleveskocka
3 ek tejszín
25 dkg keménysajt reszelve
2 gerezd zúzott fokhagyma
só, fehérbors
A tálaláshoz
snidling, vagy újhagyma zöldje
reszelt sajt
Elkészítés
A vajon alacsony hőfokon, kevergetve üvegesre pároljuk a felkockázott vöröshagymát. Vigyázzunk, mert könnyen odaéghet.
Feleresztjük a vízzel, beletesszük a leveskockát és összeforraljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, a sajtot, a fokhagymát, és kevergetve összemelegítjük. Végül sózzuk (ha kell), borsozzuk.
Tálaláskor apróra vágott hagymazölddel megszórjuk, a tetejére reszelt sajt kerül.
Tipp Pirított kenyérkockákat is adhatunk hozzá.