Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 4 fej vöröshagyma, 20 dkg reszelt sajt, 1 dl tejföl, 1 tojás, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors, 2 ek olívaolaj, szendvicskenyér (a massza kb. 12 szeletre elég)
Elkészítés A hagymákat nagyobb kockákra vágjuk és az olajon gyorsan megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, közepes tűzön fedő alatt néhány percig pároljuk. Ezalatt a tojást összekeverjük a tejföllel és a megpárolódott hagymához keverjük. Épp csak egy kicsit sütjük, de hagyjuk krémes állagúnak. Keverjük bele a felaprított petrezselyemzöldet is.
Kenjük meg a masszával a sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatott kenyérszeleteket. Szórjuk meg reszelt sajttal és tegyük forró sütőbe, süssük 8-10 perc alatt aranybarnára.
Tipp Olcsó, gyors és egyszerű vacsora vagy előétel. Salátával kínáljuk, de illik hozzá csemege vagy kovászos uborka is.