Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre:
1 nagy csirkemell
négy szál újhagyma (a zöldjével együtt)
barbecue fűszerkeverék
majoránna
1 db vöröshagyma
egy deci sör
olaj
A páchoz:
2 dl joghurt
medvehagyma
metélőhagyma (snidling)
borsikafű
Elkészítés A csirkemellet kicsontozzuk, félbevágjuk, megmossuk, szárazra töröljük. A két fél mellet lapjával bevágjuk, kiterítjük (hogy minél nagyobb szeletet kapjunk), és fólia alatt kiverjük. A joghurtból és a szárított-őrölt, vagy friss, felaprított fűszerekből elkészítjük a pácot. A páccal bevont hússzeleteket jól záródó edényben a hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Másnap a húst a pácból kiemeljük, a szeleteket egy deszkára terítjük, megszórjuk a barbecue fűszerkeverékkel, és a megtisztított újhagyma szálakra szorosan felcsavarjuk, hústűvel vagy fogvájóval megtűzzük, majoránnával meghintjük.
A vöröshagymát megtisztítjuk, négy részbe vágjuk. A csirkeroládokat egy sütőtálba fektetjük, alájuk öntünk egy kevés olajat, egy deci sört, mellédobjuk az elnegyedelt hagymát, és alufóliával letakarva, 180 fokos sütőben, időnként a sörös olajjal meglocsolva pároljuk. Amikor a hús megpuhul (kb. 30-40 perc), a fóliát eltávolítjuk, és a roládokat kissé megpirítjuk.