Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók A tésztához 40 dkg liszt, 20 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 1 tk rum, 1 citrom reszelt héja, csipetnyi fahéj, néhány ek tej A tetejére 4 tojás fehérje, 16 dkg porcukor, 2 üveg magozott meggybefőtt, 10 dkg durvára vágott dió
Elkészítés A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi tejjel, hogy jól nyújtható tésztét kapjunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen elenyomkodjuk, úgy, hogy egy kis pereme is legyen. Ezután közepesen meleg sütőben félig kisütjük. Ha már majdnem itt tart a folyamat, keményre verjük a tojáshabot a porcukorral.
A tésztát kivesszük a sütőből, megszórjuk a dió felével, megrakjuk a lecsepegtetett meggyel, egyenletesen a tetejére kenjük a habot és végül megszórjuk a maradék dióval.
A süteményt visszatesszük a sütőbe és addig sütjük, amíg a hab szép világos aranysárgára pirul.
Tipp Az eredeti recepttől eltérően, kicsit kevesebb cukorral is készülhet.