Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Habos-meggyes lepény
2012.10.17

habosmeggyes.jpgHozzávalók A tésztához 40 dkg liszt, 20 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 1 tk rum, 1 citrom reszelt héja, csipetnyi fahéj, néhány ek tej A tetejére 4 tojás fehérje, 16 dkg porcukor, 2 üveg magozott meggybefőtt, 10 dkg durvára vágott dió

Elkészítés A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi tejjel, hogy jól nyújtható tésztét kapjunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen elenyomkodjuk, úgy, hogy egy kis pereme is legyen. Ezután közepesen meleg sütőben félig kisütjük. Ha már majdnem itt tart a folyamat, keményre verjük a tojáshabot a porcukorral.

A tésztát kivesszük a sütőből, megszórjuk a dió felével,  megrakjuk a lecsepegtetett meggyel, egyenletesen a tetejére kenjük a habot és végül megszórjuk a maradék dióval.

A süteményt visszatesszük a sütőbe és addig sütjük, amíg a hab szép világos aranysárgára pirul.

Tipp Az eredeti recepttől eltérően, kicsit kevesebb cukorral is készülhet.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.