Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Habkenyér, Mártikától
2016.02.08

p1.jpg

Hozzávalók egy őzgerinc formához

4 db tojásfehérje, pici só

12 dkg porcukor

8 dkg liszt

késhegynyi szódabikarbóna

kb. 5-5 dkg darabolt dió, csokoládé, mazsola, kandírozott gyümölcs

2 ek olvasztott vaj, vagy 2 ek olaj

vaj és liszt az őzgerinc forma kikenéséhez, lisztezéséhez

csokimáz a tetejére

10 dkg csokoládé

1 kk vaj

pici víz

Elkészítés A tojásfehérjéket pici sóval kemény habbá verjük, beleszitáljuk és óvatosan elkeverjük a porcukrot, majd a lisztet, a szódabikarbónát, hozzáadjuk az olvasztott vajat (vagy olajat), majd belekeverjük a csokit, mazsolát, diót stb. (Ezeket előtte érdemes lisztbe forgatni, hogy ne süllyedjenek le a sütemény aljára)

Az őzgerinc formát alaposan kikenjük vajjal, lisztet szórunk rá, körbeütögetjük, hogy mindenhová jusson. Beletöltjük a masszát, hideg sütőbe tesszük, 180 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

Amikor kihűlt rácsra borítjuk, és csokimázzal kenjük meg a tetejét.

A csokimázhoz a csokoládét eltördeljük, vízgőz felett felolvasztjuk, hozzáadunk egy kevés vizet és a vajat, eldolgozzuk, kissé kihűtjük és ekkor borítjuk be vele a habkenyeret.

Tipp Csokimáz nélkül is nagyon finom, porcukorral is megszórhatjuk a tetejét.

Mártika mondja: Sokszor megmarad egy-két tojásfehérje, amikor csak a tojások sárgáját használjuk fel. Ne dobjuk ki, hanem kis tálkákban, vagy nejlonzacskókban fagyasszuk le. Amikor egy néhány összegyűlik, csináljuk meg ezt a tényleg habkönnyű, és gyors süteményt. Akár kettőt is csinálhatunk belőle egy füst alatt:nem fogjuk megbánni!

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.