Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



H-44, réteges csokoládétorta Levintől
2016.02.14

h-44-reteges-csokoladetorta.jpg

Hozzávalók
A tortalaphoz
250 g étcsokoládé
150 g vaj
4 dl víz
2 tojás
265 g liszt
265 g cukor
1 kávéskanál sütőpor
csipet só

A rétegezéshez
200 ml tejszín
1 csomag habfixáló
3-4 evőkanál meggylekvár
100 g étcsokoládé
75 g vaj
200 g marcipán
porcukor

Elkészítés
A tortalaphoz egy vastag falú lábosban felolvasztjuk a csokoládét a vajjal és a vízzel. A tűzről levéve langyosra hűtjük. Kézi habverővel a tojást és a csipet sót felverjük, apránként hozzáadjuk a csokoládés keveréket, majd a cukrot. A legvégén beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.

h-44-reteges-csokoladetorta2.jpgA masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 170°-ra előmelegített sütőben kb. 1,5 órán keresztül sütjük. Akkor jó, ha a közepe még krémesen puha, de már nem ragad rá a beleszúrt tűre (brownie jellegű tésztát kell kapnunk).

A kész tortát a formában hagyjuk kihűlni, majd négyfelé vágjuk.

A tejszínt kevés porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük.

A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, kissé hűlni hagyjuk, majd 2-3 evőkanál porcukorral és a vajjal habosra keverjük.

50 g marcipánt tortalap-méretűre nyújtunk.

h-44-reteges-csokoladetorta3.jpgAz első tortalapot megkenjük meggylekvárral, ráborítjuk a következő lapot. Erre jön a kinyújtott marcipán, majd a tejszín fele és egy újabb tortalap. Ezt megkenjük a csokoládékrémmel és rátesszük a torta tetejét.

Az egész tortát megkenjük a maradék tejszínnel.

150 g marcipánt kinyújtunk és beborítjuk vele a tortát. (Nekem kevesebb volt itthon, ezért egy kicsit "csalnom" kellett a díszítésnél).

Levin mondja Tesókám születésnapjára igazi "királylányos" tortát ígértem. Volt ebben minden, ami szerintem passzol a kategóriába: csokoládés-brownies tésztalap, marcipán, tejszín, meggylekvár, aranyszínű rózsa, rózsaszínű cukorka.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.