Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
A tortalaphoz
250 g étcsokoládé
150 g vaj
4 dl víz
2 tojás
265 g liszt
265 g cukor
1 kávéskanál sütőpor
csipet só
A rétegezéshez
200 ml tejszín
1 csomag habfixáló
3-4 evőkanál meggylekvár
100 g étcsokoládé
75 g vaj
200 g marcipán
porcukor
Elkészítés
A tortalaphoz egy vastag falú lábosban felolvasztjuk a csokoládét a vajjal és a vízzel. A tűzről levéve langyosra hűtjük. Kézi habverővel a tojást és a csipet sót felverjük, apránként hozzáadjuk a csokoládés keveréket, majd a cukrot. A legvégén beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.
A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 170°-ra előmelegített sütőben kb. 1,5 órán keresztül sütjük. Akkor jó, ha a közepe még krémesen puha, de már nem ragad rá a beleszúrt tűre (brownie jellegű tésztát kell kapnunk).
A kész tortát a formában hagyjuk kihűlni, majd négyfelé vágjuk.
A tejszínt kevés porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, kissé hűlni hagyjuk, majd 2-3 evőkanál porcukorral és a vajjal habosra keverjük.
50 g marcipánt tortalap-méretűre nyújtunk.
Az első tortalapot megkenjük meggylekvárral, ráborítjuk a következő lapot. Erre jön a kinyújtott marcipán, majd a tejszín fele és egy újabb tortalap. Ezt megkenjük a csokoládékrémmel és rátesszük a torta tetejét.
Az egész tortát megkenjük a maradék tejszínnel.
150 g marcipánt kinyújtunk és beborítjuk vele a tortát. (Nekem kevesebb volt itthon, ezért egy kicsit "csalnom" kellett a díszítésnél).
Levin mondja Tesókám születésnapjára igazi "királylányos" tortát ígértem. Volt ebben minden, ami szerintem passzol a kategóriába: csokoládés-brownies tésztalap, marcipán, tejszín, meggylekvár, aranyszínű rózsa, rózsaszínű cukorka.