Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Gyümölcsös mascarponekrém, Dobitól
2014.09.02

gyumolcsos-mascarponekrem.jpg

Hozzávalók 500 g mascarpone, 2 egész tojás, 2 tojás sárgája, 130 g porcukor, 2 cs vanilincukor, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 12-15 db babapiskóta, 2 dl feketekávé,1 cs fagyasztott málna,1 cs fagyasztott szeder, 3-4 evőkanál áfonyadzsem,1/2 dl rum vagy konyak, 5 dkg étcsokoládé, fél marék dió

Elkészítés Először a gyümölcskrémeket készítjük el. A málnát és a szedret külön-külön felolvasztjuk, összetörjük. A málnát a vaniliás cukorral péppé főzzük. A szedret rövid ideig forraljuk, és amikor a leve elfő, a rummal vagy konyakkal ízesítjük. A gyümölcskrémeket félretesszük, hagyjuk kihűlni. Ezt követően a feketekávét elkészítjük, enyhén édesítjük. Ezután a mascarponét keverjük ki a 4 tojás sárgájával, a fahéjjal és a porcukorral. A mascarpone krémet ezután rétegezzük a babapiskótával és a gyümölcskrémekkel - ügyeljünk arra, hogy a krémet az egyes rétegek között arányosan és egyenletesen osszuk el.

A babapiskóták felét a meleg feketekávéban megmártjuk, és egymás mellé helyezzük egy nagy, mély üvegtálba. Ezután a piskótákra terítünk egy réteg mascarpone krémet, erre pedig ráhelyezzük a kávéba mártott piskóták másik felét. Majd újabb réteg mascarpone következik, amelyre ráterítjük a málnakémet. 

Ezután a 2 tojás fehérjét kemény habbá verjük, és azt a maradék mascarpone krémbe óvatosan, hogy össze ne törjön, beleforgatjuk. Az így habosított mascarponét a málnakrémre terítjük, majd a szederkrém, azt követően az
áfonya dzsem következik, végül pedig a maradék mascarponéval fejezzük be a rétegezést.

A krémre a fogyasztás előtt díszítésképpen további rétegek kerülnek. Az étcsokoládét késsel szétforgácsoljuk, a csokiforgácsok tetejébe durvára tört és pirított diót terítünk. A diót pirítás után hűtsük ki, nehogy a csokoládét felolvassza.

A krémet legalább fél napra behűtjük, de még jobb, ha előző napon készítjük el.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.