Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
négy tojásból sütött kerek piskóta
200 ml tejszín
3 kis pohár joghurt
(lehet vaníliás, gyümölcsös is, én ehhez citromos túrótorta ízesítésű görög joghurtot használtam)
vaníliás porcukor ízlés szerint (1-2 evőkanál)
friss vagy mirelit gyümölcs
1 zacskó tortazselé
Elkészítés
A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük. Vigyázva, hogy ne törjük össze a habot, hozzákeverjük a joghurtokat.
A tortalapot óvatosan félbevágjuk, és lapos tálra helyezzük. A tortaforma szélét körétesszük.
A piskótára simítjuk a krémet, és befedjük a piskótával. Finoman lenyomkodjuk, hogy a tortát forma széléig egyenletesen kitöltse a joghurtkrém.
A gyümölcsöket, ha mirelittel dolgozunk, felolvasztjuk és lecsepegtetjük. Ha friss gyümölccsel, akkor megmossuk és felvágjuk. Elrendezzük a torta tetején.
Előírás szerint elkészítjük a tortazselét, és bevonjuk vele a gyümölcsöket.
Tipp Legjobb, ha tálalás előtti napon készítjük, és hagyjuk összeérni az ízeket.
Levin mondja Könnyű, légies gyümölcsös torta, finom joghurtos krémmel. Annyira egyszerű elkészíteni, hogy kezdő háziasszonyok is bátran próbálkozhatnak vele!