Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók egy koszorúformához
300 g aszalt gyümölcs, vegyesen (szilva, papaya, ananász, vörös áfonya, arany mazsola, cukrozott narancshéj)
220 g durvára darált dióféle (dió, mandula, mogyoró)
150 g vaj
100 g cukor
50 g vaníliás cukor
6 tojás
120 g liszt
fél csomag sütőpor
1 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék vagy őrölt fahéj
1 narancs
2-3 evőkanál rum
csipet só
1 tábla csokoládé
Elkészítés
Az aszalt gyümölcsöket öntözzük meg a rummal, és hagyjuk állni benne.
A vajat a kétféle cukorral, a sóval verjük habosra, majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat. A lisztet keverjük el a sütőporral és adjuk a habos masszához.
Végül forgassuk bele a diókat, az aszalt gyümölcsöket, a fűszerkeveréket és az alaposan megmosott narancs héját.
Vajazzuk-lisztezzük ki a formát, simítsuk bele a masszát. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt süssük készre. Ha a teteje hirtelen sülne, de belül még sületlen a tészta, fedjük le alufóliával.
Rácsra téve hagyjuk hűlni.
A narancs levél facsarjuk ki, és egy keveset keverjünk az összetördelt csokoládéhoz. Vízgőz felett olvasszuk meg és ezzel vonjuk be a koszorút.
Levin mondja Igazán gazdag ünnepi sütemény, tele diófélékkel és aszalt gyümölcsökkel. A karácsonyi hangulatot egy kis naranccsal, fahéjjal tovább fokozhatjuk.