Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Gyros-tál
2012.05.27

siofok-2012-punkosd-077.jpgHozzávalók 4 személyre 60 dkg sertésdagadó, görög fűszerkeverék, 2 ek mustár, 2 ek olaj, só Az öntethez 3 dl görög joghurt, 2 gerezd fokhagyma, só

Elkészítés A dagadót a mustár, 2 ek olaj, só és a görög fűszerkeverék elegyével alaposan bevonjuk, lezárható edénybe tesszük és egy napon át hűtőben pácoljuk.

Egy nagy, lefedhető serpenyőben olajat hevítünk és magas hőfokon a dagadó mindkét oldalát pirosra sütjük rajta. Ekkor levesszük a hőt alacsony fokozatra, a hús alá pici vizet öntünk, a serpenyőt lefedjük és egy óra alatt puhára pároljuk. A már puha húst zsírjára sütjük, hogy a kérge ropogós legyen.

Tálaláshoz a húst vékony szeletkékre vágjuk, tálra halmozzuk és leöntjük a joghurt, zúzott fokhagyma és só keverékével.  Görög salátával és sült burgonyával körítjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.