Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre
Kb. 20 dkg fusilli tészta
2 dl főzőtejszín
12 dkg szardínia (valamelyik kedvenc konzervmárkánk)
10-12 db szardella
2 szál újhagyma
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
8-10 levél friss bazsalikom
só
olívaolaj
ízlés szerint reszelt parmezán sajt
Elkészítés Az olajon megpároljuk a vékonyan felkarikázott újhagymát, a megtisztított, fokhagymaprésen átnyomott fokhagymát, hozzáadjuk a felaprított szardellát és szardíniát, és felöntjük a főzőtejszínnel. Az öntetet ízesítjük a finomra vágott zöldfűszerekkel, és az egészet néhány percig főzzük. A sós-olajos vízben főtt, leszűrt tésztához keverjük az öntetet, és forrón, reszelt parmezán sajttal megszórva kínáljuk.