Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Gyors málnás-epres csemege, Dobitól
2014.03.26

gyors-epres-malnas-csemege-2.jpg

Hozzávalók (4 főre) 30 dkg málna, 20 dkg eper, 10 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1/2 dl rum vagy brandy, 2-3 ek citromlé (ízlés szerint), tejszínhab a díszítéshez

gyors-epres-malnas-csemege-1.jpgElkészítés 1 dl vízben kevergetve felolvasztjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. A gyümölcsöket a forrásig hevített cukros lébe helyezzük, összetörjük, ésnéhány percig kevergetjük, amíg félig pépessé nem válnak, illetve amíg a massza
kissé sűrűbb nem lesz.

Amikor a kívánt állagot elérjük, a masszára rálöttyintjük az alkoholt, és - ha túl édesnek tartjuk - hozzáadunk egy
kevés citromlét. Ezután még egyszer megkeverjük az egészet, szép poharakba töltjük, és a hűtőszekrényben jól lehűtjük. Tejszínhabbal és/vagy néhány félretett szem gyümölccsel díszítve tálaljuk.

Tipp készíthetjük csak málnából vagy csak eperből, de keverhetünk hozzá szedret is. Egyformán alkalmas alapanyag lehet hozzá a friss és a fagyasztott gyümölcs.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.