Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 adaghoz
1 kisebb, friss gyömbérgyökér (kb. 3 dkg)
1,5 l víz
4 ek méz
1 citrom leve
Elkészítés
A gyömbért megmossuk, krumplihámozóval vékonyan meghámozzuk, hajszálvékony szeletekre vágjuk vagy lereszeljük.
1,5 vízben forrni tesszük, ha felforrt, közepes hőfokon főzzük kb. 20 percig.
Megvárjuk, míg kissé lehűl, leszűrjük, mézzel és citrommal ízesítjük.
Tipp A citromot és a mézet valóban csak akkor érdemes a teába tenni, ha az már nem nagyon forró, mert így megmaradnak bennük az értékes anyagok. Finom, kissé csípős, melegítő téli ital, a megfázások megelőzéséhez is remek.