Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Grillezett zöldségek csusza-ágyon, Dobitól
2016.07.14

grillezett-zoldsegek-csusza-agyon.jpg

Hozzávalók 2 főre

csuszatészta
1 db padlizsán
2 db paradicsom
4 nagyobb fej gomba
kakukkfű
vaj
1 dl tejföl
1 evőkanál tehéntúró
bors

medvehagyma
snidling
4 szelet bacon szalonna

Elkészítés

A padlizsánt meghámozzuk, ujjnyi szeletekre vágjuk, besózzuk, állni hagyjuk. Fél óra elteltével a levet a padlizsánról leitatjuk, és a szeleteket zsiradék nélkül grill serpenyőben megpirítjuk, majd elnegyedeljük, félretesszük.

A gombát megtisztítjuk, kb. fél centi vastagon felszeleteljük, és kakukkfűvel ízesítve, a vajjal kikent grillserpenyőben megpirítjuk. Ha elkészült, azt is
félretesszük.

A paradicsomok bőrét forró víz alatt lehúzzuk, majd a paradicsomokat kisebb darabokra vagdaljuk.

A csuszatésztát sós, olajos vízben kifőzzük, leszűrjük, vékonyan kivajazott sütőtálba terítjük. Ráhalmozzuk a gombát, a padlizsánt, a paradicsomokat.

A tejfölt a túróval összekeverjük, sóval, borssal, snidlinggel és metélőhagymával ízesítjük, és ezzel az öntettel borítjuk be a zöldséges tésztát. Mielőtt a sütőbe tennénk, felaprózott bacon szalonnával megszórjuk.

Letakarás nélkül 200 fokos sütőben sütjük, amíg a teteje meg nem pirul.

Tipp A bacon szalonna elhagyható. A tejfölös masszába keverhetünk reszelt sajtot is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.