Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre
csuszatészta
1 db padlizsán
2 db paradicsom
4 nagyobb fej gomba
kakukkfű
vaj
1 dl tejföl
1 evőkanál tehéntúró
bors
só
medvehagyma
snidling
4 szelet bacon szalonna
Elkészítés
A padlizsánt meghámozzuk, ujjnyi szeletekre vágjuk, besózzuk, állni hagyjuk. Fél óra elteltével a levet a padlizsánról leitatjuk, és a szeleteket zsiradék nélkül grill serpenyőben megpirítjuk, majd elnegyedeljük, félretesszük.
A gombát megtisztítjuk, kb. fél centi vastagon felszeleteljük, és kakukkfűvel ízesítve, a vajjal kikent grillserpenyőben megpirítjuk. Ha elkészült, azt is
félretesszük.
A paradicsomok bőrét forró víz alatt lehúzzuk, majd a paradicsomokat kisebb darabokra vagdaljuk.
A csuszatésztát sós, olajos vízben kifőzzük, leszűrjük, vékonyan kivajazott sütőtálba terítjük. Ráhalmozzuk a gombát, a padlizsánt, a paradicsomokat.
A tejfölt a túróval összekeverjük, sóval, borssal, snidlinggel és metélőhagymával ízesítjük, és ezzel az öntettel borítjuk be a zöldséges tésztát. Mielőtt a sütőbe tennénk, felaprózott bacon szalonnával megszórjuk.
Letakarás nélkül 200 fokos sütőben sütjük, amíg a teteje meg nem pirul.
Tipp A bacon szalonna elhagyható. A tejfölös masszába keverhetünk reszelt sajtot is.