Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
1 adag pizzatészta
1 cukkini
2 evőkanál joghurt és 1 evőkanál tejföl (vagy 3 evőkanál görög joghurt)
1-2 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
néhány szem olajbogyó
100 g reszelt sajt (ehhez most a legjobb a feta-jellegű)
só, bors
petrezselyem, chili
olívaolaj
Elkészítés
A megkelesztett tésztát két részre vágjuk, és vékony korongokká nyújtjuk.
A cukkinit felkarikázzuk, és kevés olívaolajon, sóval, borssal mindkét oldalát meggrillezzük. Lecsepegtetjük.
A felaprított fokhagymát a megmaradt olajon picit megdinszteljük, majd lezárjuk alatta a tüzet. A fokhagymás olajba keverjük a tejfölt, a joghurtot, a pici kockákra vágott paradicsomot, a felaprított olajbogyót, végül a sajtot. Petrezselyemmel, chilivel, és ha szükséges: még sóval ízesítjük - kivéve, ha fetasajtot használunk, mert az önmagában is elég sós.
A tölteléket kettéosztjuk a tésztakorongok egyik felén, majd óvatosan ráhajtjuk a másikat.
Kiolajozott sütőlapon, előmelegített sütőben, 200°C-on aranybarnára sütjük.