Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 nagy lepényhez
2 bögre liszt
3/4 bögre langyos víz
1 mk só
olaj a sütéshez
A töltelékhez:
20 dkg grillsajt (vagy kecskesajt)
4 szál újhagyma
1-1 csokor friss kapor, petrezselyemzöld és mentalevél
Elkészítés A grillsajtot felkockázzuk, serpenyőben hirtelen megpirítjuk és félretesszük.
A lisztet, sót, vizet összedolgozzuk, és a lágy tésztát négy részre osztjuk. Lisztezett felületen vékony kör alakúra nyújtjuk.
Egyenként elkészítjük a töltött lepényeket: egy palacsintasütőt kiolajozunk, beleterítjük azt első lepényt, gyorsan megpirítjuk az egyik oldalát, megfordítjuk és megrakjuk egy adag sajttal, megszórjuk a felaprított zöldfűszerekkel és hagymával, fél perc sütés után félbehajtjuk és tálra tesszük. Mindezt folytatjuk a többi lepénnyel.
Melegen fogyasztjuk.