Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Gozleme, török töltött lepény
2015.08.28

gozleme--torok-toltott-lepeny-0031.jpg

Hozzávalók 4 nagy lepényhez

2 bögre liszt

3/4 bögre langyos víz

1 mk só

olaj a sütéshez

A töltelékhez:

20 dkg grillsajt (vagy kecskesajt)

4 szál újhagyma

1-1 csokor friss kapor, petrezselyemzöld és mentalevél

Elkészítés A grillsajtot felkockázzuk, serpenyőben hirtelen megpirítjuk és félretesszük.

A lisztet, sót, vizet összedolgozzuk, és a lágy tésztát négy részre osztjuk. Lisztezett felületen vékony kör alakúra nyújtjuk.

Egyenként elkészítjük a töltött lepényeket: egy palacsintasütőt kiolajozunk, beleterítjük azt  első lepényt, gyorsan megpirítjuk az egyik oldalát, megfordítjuk és megrakjuk egy adag sajttal, megszórjuk a felaprított zöldfűszerekkel és hagymával, fél perc sütés után félbehajtjuk és tálra tesszük. Mindezt folytatjuk a többi lepénnyel.

Melegen fogyasztjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.