Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
50 dkg filézett csirkemell
2 ek görög (gyros) fűszerkeverék
2 ek mustár
2 ek olaj
2 gerezd fokhagyma
1 db citrom leve
2 db kígyóuborka
4 db paradicsom
10 dkg feta sajt
10 dkg fekete olajbogyó
2 ek citromos olívaolaj
1 csokor friss mentalevél
2 dl görög joghurt
só, bors
Elkészítés A csirkemellet felcsíkozzuk, mustárral, zúzott fokhagymával és olajjal összekeverjük és kb. 2 órán keresztül hűtőben pácoljuk.
A görög joghurtot megsózzuk, borsozzuk, beleaprítjuk a mentaleveleket, lezárható üvegbe tesszük és felhasználásig hűtőben tartjuk.
A pácolt csirkemellcsíkokat megszórjuk a görög fűszerkeverékkel és egy serpenyőben kevés olajon piros ropogósra sütjük. A végén meglocsoljuk egy citrom levével, a serpenyőben lefedve melegen tartjuk.
Egy nagy, lapos tálon körben elrendezzük a (lehetőleg csíkosan meghámozott, hogy egy kevés maradjon a héjából is) és felkockázott kígyóuborkát, a felcikkezett paradicsomokat, a felkockázott fetát és az olajbogyókat. A közepébe halmozzuk a csirkemellcsíkokat, meglocsoljuk a mentás görög joghurttal és kevés citromos olívaolajjal. Azonnal fogyasztjuk.