Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Gombás-sonkás tészta, Dobi konyhájából
2014.04.01

gombas-sonkas-teszta.jpg

Hozzávalók 4 főre Száraztészta (bármilyen formájú, személyenként kb. 3 maréknyi), 30 dkg gomba, 20 dkg sonka, 4 kisebb paradicsom, 20 cm póréhagyma, 2 dl főzőtejszín, 1 dl száraz fehérbor, só, bors, oregánó, bazsalikom, petrezselyem (friss), 2 ek olaj

gombas-sonkas-teszta-1.jpgElkészítés A póréhagymát vékonyan felkarikázzuk, a megmosott, megtisztított gombát 2-3 mm vastag szeletekre, a sonkát körömnyi kockákra, a paradicsomokat 2-3 centis darabokra vágjuk. A megforrósított olajban megdinsztelt hagyma mellédobjuk a gombát, a sonkát, végül a paradicsomot, ráöntjük a bort. Néhány percig ezeket együtt pároljuk, miközben a petrezselyem kivételével a fűszereket is rászórjuk, majd a főzőtejszínt hozzáadva, az egészet besűrítjük.

A tésztát megfőzzük, leszűrjük, a tányérokra borítjuk, és ráöntjük a kész masszát. Az időközben apróra szeletelt petrezselyemlevélkékkel közvetlenül tálalás előtt megszórjuk.

Tipp Ha friss bazsalikomunk is van, akkor a leveleket - szintén apróra vágva - a friss petrezselyemmel együtt a tésztára szórhatjuk. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.