Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Gombás resztelt máj, Zolitól
2014.08.10

gombas-resztelt-maj.jpg

Hozzávalók 4 személyre 60 dkg csirkemáj, 4 nagy csiperkegomba, 10 dkg szalonna, 2 kisebb fej vöröshagyma, só, pirospaprika, majoránna, őrölt medvehagyma (ha van), őrölt metélőhagyma

Elkészítés A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, a zsírból kivesszük, más ételhez szükség szerint felhasználhatjuk.

A zsíron az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk. A hagymára dobjuk az előzőleg megmosott, csíkokra vágott májat, a forró zsírban jól megforgatjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, vékonyra szeletelt gombát, a majoránnán és a són kívül a fűszereket. A majoránnát akkor tesszük az ételbe, ha  majdnem kész, a sót pedig csak akkor, ha már elkészült.

A májat kevergetés közben kb. negyed órán át főzzük, forrón, azonnal tálaljuk.

Tipp Főtt vagy pirított krumplival, esetleg rizzsel kínáljuk, savanyúságot feltétlenül adjunk mellé.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.