Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 60 dkg csirkemáj, 4 nagy csiperkegomba, 10 dkg szalonna, 2 kisebb fej vöröshagyma, só, pirospaprika, majoránna, őrölt medvehagyma (ha van), őrölt metélőhagyma
Elkészítés A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, a zsírból kivesszük, más ételhez szükség szerint felhasználhatjuk.
A zsíron az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk. A hagymára dobjuk az előzőleg megmosott, csíkokra vágott májat, a forró zsírban jól megforgatjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, vékonyra szeletelt gombát, a majoránnán és a són kívül a fűszereket. A majoránnát akkor tesszük az ételbe, ha majdnem kész, a sót pedig csak akkor, ha már elkészült.
A májat kevergetés közben kb. negyed órán át főzzük, forrón, azonnal tálaljuk.
Tipp Főtt vagy pirított krumplival, esetleg rizzsel kínáljuk, savanyúságot feltétlenül adjunk mellé.