Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Gombás rakott padlizsán, Dobi konyhájából
2013.09.27

 

gombas-rakott-padlizsan-2013.-aug.-655.jpg

Hozzávalók 4 személyre 2 db nagyobb padlizsán, 8 szelet bacon, 1 db póréhagyma, vagy ennek megfelelő mennyiségű újhagyma, 4 gerezd fokhagyma (aki szereti, tehet bele többet is), 40 dkg gomba, 2 db piros kápia paprika vagy kaliforniai paprika, 15 dkg Edami sajt szeletelve, őrölt fekete bors, só ízlés szerint, 2-3 ek szójaszósz, oregánós ízesítésű olívaolaj

Elkészítés A fél cm vastagra karikázott padlizsánt besózzuk. Negyed óra múltán a padlizsánszeleteket alaposan leitatjuk, grillezzük, félretesszük.  Az olajon enyhén megpirítjuk a vékony csíkokra vágott bacont, majd kivesszük az edényből, félretesszük.

Az olajos zsiradékban üvegesre pároljuk az apróra karikázott hagymát és a kis darabkákra vágott vagy szétzúzott fokhagymát, megpároljuk a megtisztított, apró darabokra vágott és megborsozott gombát, végül a kicsumázott, vékonyan felkarikázott paprikát. Párolás közben ne mulasszuk el a szójaszószt a gombás paprikához adagolni, majd az ételt gyakran kevergetni.

A kiolajozott, morzsával meghintett sütőedény aljába lerakjuk a padlizsánkarikák felét, arra a gombás keverék felét, majd a ismét a padlizsánszeletek következnek, és azokra kerül a gombás keverék másik fele. Végül a sütőedény méretéhez illő méretű sajtszeletek következnek.

A rakott padlizsánt forró sütőbe tesszük, és lefedés nélkül, 25-30 percig sütjük 220 fokon. Forrón tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.