Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre:
50 dkg csiperkegomba
1 db vöröshagyma
2 szelet bacon
2 db zöldpaprika
2 db paradicsom
1 gerezd fokhagyma
2 db borókabogyó
őrölt köménymag
pirospaprika
só
olaj
A körítéshez:
kb. 20 dkg száraztészta, pl. spagetti
2 dl főzőtejszín
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
Elkészítés A szeletelt bacont kisebb darabokra vágjuk, kiolvasztjuk. A hagymát finomra vágjuk, a bacon zsiradékán üvegesre pároljuk (ha szükséges, az olajat is hozzáadjuk), a pirospaprikával ízesítjük. A zöldpaprikák csumáját eltávolítjuk, a paradicsomok héját forró víz alatt eltávolítjuk, majd a feldarabolt paprikát és a paradicsomot a vöröshagymára dobjuk, sózzuk, félig megpároljuk. A gombát megtisztítjuk, nem túl vékonyan felszeleteljük, a hagymára dobjuk, a megtisztított, áttört fokhagymával, köménnyel, sóval ízesítjük, a zöldséges hagymával együtt, időnként kevergetve készre pároljuk.
A petrezselymet finomra vágjuk, a fokhagymagerezdeket présen áttörjük, a főzőtejszínhez keverjük, majd az így ízesített tejszínt lassú tűzön kevergetjük, ha túl híg, egy kevés liszttel sűrítjük.
A sós-olajos vízben megfőtt spagettit leszűrjük, az ízesített tejszínben megforgatjuk. A gombapörkölttel együtt, forrón tálaljuk.
Tipp:
Ügyeljünk, hogy a tészta és a gomba egyszerre készüljenek el.