Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
60 dkg csiperke gomba
2 fej vöröshagyma
3-4 ek olaj
1 ek pirospaprika
só, bors
3 zsemle
3 dl langyos tej
1 tojás
petrezselyemzöld
Elkészítés
Megtisztítjuk és egyforma szeletekre vágjuk a gombát.
A megtisztított, felkockázott hagymát 2-3 ek olajon üvegesre dinszteljük, majd a tűzhelyről félrehúzzuk. Rászórjuk a paprikát, elkeverjük, 1/2 dl hideg vízzel felengedjük.
Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a gombát, amit fedő alatt, olykor megkeverve, közepes hőfokon puhára párolunk.Ne öntsünk alá több vizet, mert a gombából is sok fog kijönni.
Hagyjuk kihűlni. Közben a zsemlét tejbe áztatjuk, majd jól kicsavarjuk, botmixerrel egy mély tálban pépesítjük. Hozzáadjuk a párolt gombát, az egész tojást, az apróra vágott petrezselymet, és szükség szerint még sózzuk, borsozzuk. (1/2 ek pirospaprikát is tehetünk bele, hogy színesebb legyen, de ez kimaradhat.)
Olajos kézzel kis gombócokat formálunk belőle, olajjal kikent szilikon muffinformába adagoljuk vagy sütőpapírral ellátott tepsibe sorakoztatjuk.
Közepes hőfokon, sütőben készre sütjük.
Tipp Látványos lehet, ha muffinpapírt is teszünk alá, de abból melegen valószínűleg nem fog könnyen kijönni. Inkább maradjunk a kiolajozott szilikonnnál, ha a muffinformát szeretnénk választani.