Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 5 dkg dió, 5 dkg sótlan mogyoró, 35 dkg étcsokoládé, 15 dkg vaj, 2 ek tejszín, 5 tojás, 20 dkg porcukor, 1 rúd vanília, 2 ek kakaópor, 2 ek tej, pici só
A csokimázhoz 10 dkg csokoládé, 4 dkg vaj, 1 ek rum
Elkészítés A diót és a megtisztított mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk, utána ledaráljuk. A csokoládét, a vajat és a tejszínt vízgőz fölött, folytonosan kevergetve, lassan felmelegítjük, majd hagyjuk kihűlni.
A tojásokat egy mély tálban a porcukorral, a vaníliarúd kikapart belsejével, a tejjel, pici sóval, gépi habverő segítségével sűrű habbá verjük. Hozzáadagoljuk a felolvasztott csokoládés masszát, összekeverjük, óvatosan beledolgozzuk a darált diót és mogyorót, végül beleszitáljuk a kakaóport is, és finoman összedolgozzuk.
Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral és a masszát elsimítjuk benne. A sütőt 150 fokra melegítjük és a tortát 45 percig sütjük. A kihűlt tortát tálra borítjuk, a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk róla, és fóliával betakarva kb. 8 órára hűtőbe tesszük.
Ezután a csokimázat is elkészítjük: a csokit a vajjal felolvasztjuk, belekeverjük a rumot, és a tortát egyenletesen bevonjuk vele. Akkor jó, ha az oldalára is jut a mázból.