Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 2 db csirkemell filézve, 1 db natúr fagyasztott gesztenyemassza, 10 dkg sonka, 3 egész tojás, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg liszt, só, bors, olaj, 1 csokor petrezselyemzöld
A szilvaszószhoz 50 dkg szilva, 1 kis fej lilahagyma, 1/2 dl szilvapálinka, 1 ek olívaolaj, 2 ek barnacukor, só, 1 db citrom leve
Elkészítés A csirkemelleket elfelezzük és éles késsel hosszában felszúrjuk. Az így kapott üreget a kezünkkel kitágítjuk, kívül-belül besózzuk, borsozzuk. A felolvadt gesztenyemasszát összekeverjük a finomra vágott sonkával, egy tojással, aprított petrezselyemzölddel. A vöröshagymát felkockázzuk, olajon megpirítjuk, kicsit megsózzuk és a gesztenyéhez keverjük. Ezzel a masszával megtöltjük a csirkemelleket, majd a végüket hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük.. Az így megtöltött húsokat először lisztbe, majd felvert tojásba, végül pedig morzsába forgatjuk, olajban kisütjük. Ne forrósítsuk fel az olajat túlságosan, hogy a csirkemellnek legyen ideje alaposan átsülni. Burgonyapürével, szilvaszósszal tálajuk.
Szilvaszósz A hagymát vékonyan felkarikázzuk, megsózzuk és az olívaolajon pár percig sütjük. Rászórjuk a barnacukrot és folytonos kevergetés mellett karamellizáljuk. Hozzáadjuk a magozott, felezett szilvákat és kb. 5-6 perc alatt puhára pároljuk. Ekkor meglocsoljuk a citromlével és összeforraljuk. A legvégén ráöntjük a szilvapálikát, gyorsan összekeverjük, néhány másodperces forralás után tálaljuk.