Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
5 db szikkadt zsemle
1 ek olaj
10 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
1 cs petrezselyemzöld
3 tojás
3 dl tej vagy víz
só, bors
30 dkg búzaliszt
Elkészítés
A zsemléket egyforma kis kockákra vágjuk, olajjal kikent tepsiben vagy serpenyőben kissé megpirítjuk.
Az apróra vágott hagymát a vajon üvegesre dinszteljük, hozzákeverjük a felaprózott petrezselymet és hagyjuk langyosra hűlni.
A tejet összekeverjük az egész tojásokkal, sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk kihűlt zsemlekockákat és hozzákeverjük a hagymát is. Hozzáadjuk a lisztet, eldolgozzuk, utána pedig vizes kézzel gombócokat formázunk a masszából.
Forrásban lévő, sós vízben megfőzzük és leszűrjük. Először egy gombóccal próbáljuk ki a főzést. Ha szétesik, akkor tegyünk még lisztet a masszába, ha pedig nagyon kemény marad, egy kevés tejjel vagy vízzel lazítsuk fel.
Tipp Vadashoz, vadételekhez, szaftos fogásokhoz kiváló köret.