Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Fűszeres zsemlegombóc
2016.12.02

zsemlegomboc.jpg

 

Hozzávalók

5 db szikkadt zsemle

1 ek olaj

10 dkg vaj

1 fej vöröshagyma

1 cs petrezselyemzöld

3 tojás

3 dl tej vagy víz

só, bors

30 dkg búzaliszt

 

Elkészítés

A zsemléket egyforma kis kockákra vágjuk, olajjal kikent tepsiben vagy serpenyőben kissé megpirítjuk.

 

Az apróra vágott hagymát a vajon üvegesre dinszteljük, hozzákeverjük a felaprózott petrezselymet és hagyjuk langyosra hűlni.

 

A tejet összekeverjük az egész tojásokkal, sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk kihűlt zsemlekockákat és hozzákeverjük a hagymát is. Hozzáadjuk a lisztet, eldolgozzuk, utána pedig vizes kézzel gombócokat formázunk a masszából.

 

Forrásban lévő, sós vízben megfőzzük és leszűrjük. Először egy gombóccal próbáljuk ki a főzést. Ha szétesik, akkor tegyünk még lisztet a masszába, ha pedig nagyon kemény marad, egy kevés tejjel vagy vízzel lazítsuk fel.

 

Tipp Vadashoz, vadételekhez, szaftos fogásokhoz kiváló köret.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.