Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
8 szelet csirkemell
3 db tojás
10 dkg liszt
só, bors
2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál szárított bazsalikom
kb. 3 dl olaj a sütéshez
Elkészítés A csirkemell-szeleteket besózzuk, lisztbe forgatjuk. A tojásokat felverjük, fűszerezzük sóval, borssal, zúzott fokhagymával és bazsalikommal.
Egy serpenyőben az olajat felmelegítjük, de ne legyen túl forró. A lisztezett szeleteket a tojásba mártjuk és a már sütésre felmelegített olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Egyszerre csak annyi szeletet süssünk, hogy kényelmesen elférjenek a serpenyőben. Vigyázzunk, csak közepes hőfokon süssünk, hogy a szeletek alaposan átsüljenek és ne égjenek meg hirtelen.
A kisült csirkemell-szeleteket papírtörlőn leitatjuk, és forrón tálaljuk.
Tipp Hagymás burgonyával, rizzsel, vagy párolt zöldségekkel köríthetjük.