Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Fűszeres olajban pácolt camembert
2014.02.15

fuszeres-olajban-pacolt-camembert-005.jpg

Hozzávalók 1 adaghoz 1 db natúr camembertsajt, néhány ágacska friss rozmaring, petrezselyemzöld és snidling, 1 kk majoránna és/vagy kakukkfű ízlés szerint, 1-2 db szárított paradicsom, 2-3 gerezd fokhagyma, kb. 2 dl olívaolaj

Elkészítés Egy zárható üvegtál vagy befőttesüveg aljába töltünk 1 dl olívaolajat, beletesszük a zöldfűszerek és a paracsicsom felét. A camembertsajtot késsel megszurkáljuk, majd megtűzdeljük tisztított és csíkokra vágott fokhagymagerezdekkel. Az így előkészített sajtot az edénybe helyezzük, felöntjük az olajjal, hogy teljesen ellepje, rászórjuk a majoránnát és/vagy kakukkfüvet, valamint a maradék zöldfűszert, fokhagymát, és szorosan lezárjuk. Szobahőmérsékleten 5-6 napig érleljük.

Pirítósra kenve fogyasztjuk.

Tipp Ha fűszeres olajban eltett, szárított konzerv paradicsomot vásárolunk, annak az pácolaját is felhasználhatjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.