Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Fűszeres húsgombócok
2011.12.17

husgombocok-010.jpgHozzávalók kb. 50 db, 4 cm átmérőjű gombóchoz 60 dkg darált hús, 3 zsemle, 3 tojás, 3 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, só, bors, őrült pirospaprika, majoránna, őrölt köménymag, apróra vágott petrezselyemzöld, grill fűszerkeverék ízlés szerint, olaj

Elkészítés A zsemléket vízben vagy tejben megáztatjuk, kinyomkodjuk, félretesszük. A vöröshagymát felkockázzuk és pici olajon megpirítjuk. A darált húst tálba tesszük, hozzáadjuk a kinyomkodott zsemléket, a vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a többi fűszert, és végül a felvert tojásokat is. Egységes masszává keverjük és nedves kézzel 4-5 cm átmérőjű gombócokat formázunk. Egy nagyobb lábosban bőséges mennyiségű  olajat hevítünk és a gombócokat adagonként készre sütjük. Vigyázzunk, hogy ne égessük meg, közepes fokozatot használjunk. Ha kész, szalvétára vagy konyhai törlőpapírra szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk róla.

Tipp Forrón tálalva burgonyapürével vagy főzelékek feltétjeként kiváló. Hidegen salátával vagy mártásokkal fogyaszhatjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.