Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Fűszeres édesburgonya-püré
2016.05.29

fuszeres-edesburgonya.jpg

Hozzávalók 4 személyre

4 db közepes édesburgonya

1 kis vöröshagyma

5 dkg bacon

1 ek olaj

3 dkg vaj

5 dkg reszelt parmezán sajt

1 mk őrölt kömény

2 gerezd fokhagyma

só, bors

Elkészítés Az édesburgonyákat meghámozzuk, felszeleteljük, félretesszük. A vöröshagymát meghámozzuk, felkockázzuk és egy nagy serpenyőben olajon és a vajon kevés sóval megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott bacont, kisütjük a zsírját és hozzáadjuk az édesburgonyát. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a köménnyel és lefedve puhára pároljuk.

A puhára párolódott édesburgonyát pépesítjük, belekeverjük a zúzott fokhagymát és reszelt parmezánt, egy percig kevergetve összefőzzük.

Tálaláskor két kanál segítségével nagyobbacska galuskákat formázunk belőle.

Tipp Sült krumplival körítve fogyaszthatjuk, de húsok mellé köret is lehet.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.