Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Fűszeres csirkemell, mézes-citromos bébirépával
2014.12.30

kockas-csirkemell-mezes-citromos-bebirepaval-029.jpg

Hozzávalók 4 személyre 4 nagyobb szelet csirkemell, 1 dl fehérbor, 2 ek olaj, 1 ek liszt, 1 ek grillfűszer, 1 kk szárított, őrölt fokhagyma, 1 kk pirospaprika és 1 csapott ek só A körethez 80 dkg mirelit bébirépa, 1/2 dl fehérbor, 2 ek méz, 1 citrom leve, só, bors A díszítéshez petrezselyemzöld

Elkészítés A csirkemellszeletek egyik oldalát éles késsel centiméterenként bekockázzuk. A lisztből, grillfűszerből, fokhagymaőrleményből, pirospaprikából és sóból keveréket készítünk és ezzel a száraz páccal alaposan bedörzsöljük a csirkemelleket úgy, hogy a bevagdalt részekbe is alaposan jusson belőle.

Egy nagy serpenyőben olajat forrósítunk és a pácolt húsok mindkét oldalát pirosra sütjük. Ezután felöntjük a borral, lefedjük, és alacsony hőfokon, 25 perc alatt puhára pároljuk. Ezután a húsokat kivesszük, melegen tartjuk.

A visszamaradt pecsenyelében hirtelen megforgatjuk (felengedés nélkül) a bébirépákat, sózzuk, borsozzuk, a bort aláöntjük, lefedjük és puhára pároljuk. Ekkor rácsorgatjuk a mézet, magas hőfokon rápirítjuk, keverjük, vagy inkább rázzuk és végül rálocsoljuk a citromlevet. Pár pillanat alatt összeforraljuk, aprított petrezselyemzölddel megszórva tányérokra szedjük. A tetejükre ültetünk egy-egy nagy szelet csirkemellet és azonnal fogyasztjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.