Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Fűszeres csirkemáj sajtos morzsabundában, Dobitól
2015.09.03

rantott-maj.jpg

Hozzávalók 2 főre

50 dkg csirkemáj

A bundához
        rétesliszt
        2 tojás
        szárított kakukkfű
        őrölt tarkabors
        só
        morzsa
        parmezán sajt
olaj

Elkészítés

A májakról levágjuk a szíveket, félretesszük őket (más alkalommal használjuk fel). A májakat megmossuk, megszárítgatjuk.

A panírozáshoz használt tojásokat felverjük, kakukkfűvel, borssal, sóval ízesítjük. A morzsához száraz fehérkenyeret durvára darálunk, majd egy kevés parmezán sajtot keverünk bele.

A továbbiakban úgy járunk el, mint panírozáskor általában: a májakat lisztbe, tojásba, morzsába mártjuk, különösen vigyázva arra, hogy a májakra a morzsa jól rátapadjon.  Ezután a panírozott májakat forró olajban kirántjuk.

Tipp

Sok üzletben kapható készen is durvára őrölt morzsa, ennek használatával rusztikusabb felületű és ropogósabb lesz a máj.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.