Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre
50 dkg csirkemáj
A bundához
rétesliszt
2 tojás
szárított kakukkfű
őrölt tarkabors
só
morzsa
parmezán sajt
olaj
Elkészítés
A májakról levágjuk a szíveket, félretesszük őket (más alkalommal használjuk fel). A májakat megmossuk, megszárítgatjuk.
A panírozáshoz használt tojásokat felverjük, kakukkfűvel, borssal, sóval ízesítjük. A morzsához száraz fehérkenyeret durvára darálunk, majd egy kevés parmezán sajtot keverünk bele.
A továbbiakban úgy járunk el, mint panírozáskor általában: a májakat lisztbe, tojásba, morzsába mártjuk, különösen vigyázva arra, hogy a májakra a morzsa jól rátapadjon. Ezután a panírozott májakat forró olajban kirántjuk.
Tipp
Sok üzletben kapható készen is durvára őrölt morzsa, ennek használatával rusztikusabb felületű és ropogósabb lesz a máj.