Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Fűszeres burgonyalepények
2017.03.07

fuszeres2burgonyalepeny.jpg

Hozzávalók 4 személyre

3 db burgonya

15 dkg liszt

1 db tojás

1 kk só

késhegynyi őrölt bors

aprított petrezselyemzöld

1 gerezd fokhagyma

1 ek szezámmag

4 ek olaj a sütéshez

Elkészítés A burgonyákat héjukban megfőzzük, meghámozzuk, összetörjük, hagyjuk kihűlni, majd egy tálban összedolgozzuk a liszttel, a felvert tojással és a fűszerekkel.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, és kanállal beleszaggatjuk a masszát, laposra formázzuk a lepényeket, és pár percig sütjük mindkét oldalukat, hogy szép pirosak legyenek. Egyszerre ne süssünk négynél több lepénykét, hogy jól elférjenek a serpenyőben, és ne ragadjanak össze.

Papírra szedjük, hogy a fölösleges olaj lecsöpöghessen.

Köretként, vagy salátával együtt fogyasztjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.