Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
3 db burgonya
15 dkg liszt
1 db tojás
1 kk só
késhegynyi őrölt bors
aprított petrezselyemzöld
1 gerezd fokhagyma
1 ek szezámmag
4 ek olaj a sütéshez
Elkészítés A burgonyákat héjukban megfőzzük, meghámozzuk, összetörjük, hagyjuk kihűlni, majd egy tálban összedolgozzuk a liszttel, a felvert tojással és a fűszerekkel.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, és kanállal beleszaggatjuk a masszát, laposra formázzuk a lepényeket, és pár percig sütjük mindkét oldalukat, hogy szép pirosak legyenek. Egyszerre ne süssünk négynél több lepénykét, hogy jól elférjenek a serpenyőben, és ne ragadjanak össze.
Papírra szedjük, hogy a fölösleges olaj lecsöpöghessen.
Köretként, vagy salátával együtt fogyasztjuk.