Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 8 szelet főtt, füstölt tarja, 1 fej vöröshagyma, 1/2 kg gomba, 4 tojás, 4 db héjában főtt burgonya, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors, őrölt pirospaprika, olaj a sütéshez
Elkészítés A vöröshagymát felkarikázzuk és olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt gombát, sózzuk, borsozzuk, és lefedve 5-10 percig pároljuk, majd zsírjára sütjük, megszórjuk a petrezselyemzölddel, melegen tartjuk.
A tarjaszeleteket egy serpenyőben kevés olajon átsütjük, tálra rendezzük, az elkészült gombát köréjük halmozzuk. A visszamaradt olajon a felkarikázott főtt burgonyákat néhány perc alatt átpirítjuk és a hússzeletek mellé rendezzük. Ezután gyorsan elkészítjük a tükörtojásokat - a sárgájuk lehetőleg maradjon kissé folyós -, és a gombás sült tetjére fektetjük. Őrölt pirospaprikával megszórjuk és azonnal tálaljuk.