Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Füstölt lazackrémes burgonyapogácsa, Levintől
2015.11.26

fustolt-lazackremes-burgonyapogacsa-levin-modra.jpg

Hozzávalók
3 közepes burgonya
tej, vaj
só, bors
liszt
kevés olaj a sütéshez

100 g füstölt lazac
75 g feta sajt (nem túl sós, mert elnyomja az ízeket!)
3-4 evőkanál tejföl
bors
kapor
pár csepp citromlé vagy aprított citrom

Elkészítés
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és még melegen összetörjük. Tej és vaj hozzáadásával egy szilárdabb állagú pürét készítünk, amit borssal ízesítünk.

Ha eléggé sós vízben főztük, akkor utólag már sózni nem szükséges. Kóstoljunk!

Annyi lisztet dolgozunk hozzá, hogy jól gyúrható, lágy, de ne ragacsos tésztát kapjunk. Ez főképp a burgonya fajtájától és korától is függ, a régi krumpli kevesebb lisztet igényel.

Kis pogácsákat formázunk belőle, és kevés olajban kisütjük őket.

A lazacot felaprítjuk, összekeverjük a fetával, a tejföllel, és ízesítjük a borssal, kaporral, citrommal. A pogácsák tetejére kanalazzuk.

Levin mondja A burgonyapogácsa anyukám specialitása. Főleg tél végén-tavasz elején készített ilyesmit, amikor a régi krumplit el kellett használni. Én a maradék krumplipüréből szoktam csinálni, simán tejföllel, sajttal is isteni!

Welcome-fogásként fejenként 3-3 kis pogácsát számíthatunk. Száraz pezsgőhöz tökéletes. Hasonlóan az orosz blinihez, kínálhatjuk tejföllel és kaviárral is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.